maanantai 25. helmikuuta 2013

Tervetuloa Helsingin Yliopiston Pääkirjastoon!

Päätös blogin pitämisestä kypsyi kun olin kolmisen viikkoa kipeänä ja siis salille ei ollut asiaa. Viime viikolla pääsin kolmena päivänä käymään salilla ja tuloksena iso auts. Etenkin jalat olivat kosketusarat. Huomaa kuinka nopeasti kropasta katoaa voimat kun ei liiku, kaveri onneksi lohdutti että takaisin ne nopeasti tulee!
Tänään päätin pitää vapaapäivän suuremmista treenailuista ja keskittyä venyttelemään samalla kun luen seuraaviin tentteihin. Teetä, tenttikirja ja venyttelyä - outo yhdistelmä ehkä, mutta omalla kohdallani ainakin toimii.
Ajattelin kuitenkin kirjoittaa hieman eräästä kouluelämääni liittyvästä rakennuksesta, nimittäin Kaisaniemessä sijaitsevasta HY:n Pääkirjastosta (joka avattiin syyskuussa 2012).


Näyttääkö tutulta? Häpeäkseni täytyy todeta, että löysin kyseisen kirjataivaan vasta muutama kuukausi sitten hakiessani sieltä tenttikirjoja. Yksi käyntikerta riitti - ihastuin täysin koko rakennukseen. Tässä muutama esimerkki miksi.

Kirjastoon käydään sisään kolmannesta kerroksesta Vuorikadun tai Fabianinkadun puolelta. Heti sisään astuessaan kohtaa avaran ja valoisan tilan. Kirjaston tiloissa toimii myös mm. kahvila, joka on täynnä erittäin maukasta syötävää ja naposteltavaa.



Tämä vasta onkin herkullinen näky kirjoja rakastavalle ihmiselle: kirjoja ja lehtiä löytyy miltein 30 hyllykilometriä. Lisäksi tarjolla on lukusaleja, ryhmätyötiloja, virkistysalueita ja tietokoneluokkia. Kirjasto on pääasiassa tarkoitettu Helsingin yliopistolaisille, mutta tervetulleita ovat kaikki.
Kuten ylläolevista kuvista näkyy ei opiskelu virkistysalueilla ole tylsää. Jos lukeminen alkaa tylsistyttää, voi silmiään lepuuttaa ihanassa maisemassa. Sohvat ja nojatuolit ovat aivan huippuluokkaa. Koskaan en ole kirjastoissa nähnyt mitään niin hyviä lukupaikkoja! Ovat muuten petollisen ihania käpertymispaikkoja...
Jos pitäisi valita yksi otos kuvaamaan kirjastoa, valitsisin todennäköisesti tämän. Otin kyseisen kuvan sisäänkäyntikerroksesta. Kaunista eikö vain? Jokaisessa kerroksessa on istumatilaa juuri kaarteiden reunalla.
Arkkitehtuuriin on satsattu oikein kunnolla. Pyöreät muodot ja vaaleat värit hallitsevat sisustusta. Koko tila on rakennettu opiskelua ja viihtymistä varten. Tämän kuvan otin ylimmästä eli seitsemännestä kerroksesta.

Hisseistä on pakko sanoa sen verran, että ne ovat kuin scifi-leffasta. Siistit ja vaaleat hohtavilla valoilla sekä erittäin nopeat. Eikä kannata pelästyä naisääntä, joka ilmoittaa milloin ovet aukeavat ja sulkeutuvat tai mihin suuntaan ollaan menossa (mitä?!).

Oletteko koskaan käyneet Pääkirjastossa? Jos olette niin mitä piditte? Kävittekö siellä opiskelun vai huvin vuoksi?
Ja niille jotka eivät ole vielä käyneet niin käykää ihmeessä! On enemmän kuin näkemisen arvoinen paikka. Jos et halua jäädä lukemaan niin poikkea kahvilassa. Takaan että kannattaa! :)

torstai 21. helmikuuta 2013

Iltaherkkua

Fast Pudding on on uusi tuttavuus lisäravinnerintamalla. Heti kun lähikauppaan ilmestyi suklaan ja karamellin makuiset niin eihän niitä hyllyyn voinut jättää! Fast Pudding on vähäsokerinen vanukasjauhe, joka sekoitetaan maitoon ja viidessä minuutissa on vanukas valmis syötäväksi.


Alkutuntuma oli hieman outo, ei aivan samanlaista kuin jacky makupala. Yllättävän hyvää kuitenkin! Itse ajattelin käyttää välillä herkutteluun ja lisäproteiiniksi (tällä hetkellä herapalkkari ei enää suosiolla mene kurkusta alas). Tänään iltapalaksi kokeilin ensimmäistä kertaa "tuplavanukasta" eli alle suklaata ja päälle karamellia, ripaus kaakaota päälle kruunasi koko herkun!
Lähiaikoina olisi kauppoihin tulossa lisää makuja: minttusuklaa ja valkosuklaa. Millään en malttaisi odottaa! :)



<a href="http://www.bloglovin.com/blog/4824289/?claim=wmqfqnzxph3">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

I wanna scream and shout...

Vihdoin ja viimein! Olen jo pitkään ajatellut bloggaamisen aloittamista, mutten ole uskaltanut. Nyt kun yliopisto-opiskeluissani ei ole ollut kiirettä, päätin selättää tekosyyt ja kokeilla. Lisäksi ystäväni Lauran -joka on jo vuoden pitänyt suosittua blogia- rohkaisu auttoi asiassa hyvin paljon.


Pääpaino blogissani on treenaamisella. Kovin pitkää uraa treenaamisessa ei vielä ole sillä nuorempana en ollut kovinkaan liikunnallinen, tekosyinä mm. ei vain jaksa, ei enää kannata aloittaa, koulukiireet painaa päälle. Vasta parisen vuotta sitten löysin treenielämän ja sille tielle olen jäänyt!
Tosin kuten jokainen treenaaja tietää, ei koko elämä ole pelkkää treenaamista. Siksipä juttua tulee myös muista asioista. Katsotaan miten homma lähtee käyntiin ja pureeko blogikärpänen, hauskanpidoksi tämä on tällä hetkellä lähinnä tarkoitettu!





.